10 tips voor een gezellige picknick in 2023

17 mei 2023
10 tips voor een gezellige picknick in 2023

Als het zonnetje weer schijnt en de temperatuur stijgt, dan willen we allemaal naar buiten. Hoe leuk is het dan om samen met je geliefde, vrienden of familie te gaan picknicken? Dat vinden wij een top idee, maar je moet natuurlijk wel goed voorbereid zijn en de juiste benodigdheden hebben. Wij geven je 10 tips voor het organiseren van de leukste picknick.

Picknickmand of koeltas

Een picknickmand of koeltas is handig om mee te nemen als je gaat picknicken. Zo houd je je eten en drinken koel en vers. Zorg dat deze groot genoeg is zodat al je spullen erin passen.

Picknickkleed

Tijdens een picknick wil je natuurlijk wel comfortabel kunnen zitten. Zorg ervoor dat je een groot picknickkleed hebt. Zo kun je allemaal op het picknickkleed zitten en kun je alle spullen die je hebt meegenomen ook neer zetten. Bekijk ons aanbod picknickkleden als je nog op zoek bent.

10 tips voor een gezellige picknick in 2023

Servies en bestek

Zorg ervoor dat je borden, glazen en bestek meeneemt. Kies voor de duurzame wegwerpopties die biologisch afbreekbaar zijn. Zo gebruik je ook zo min mogelijk plastic tijdens jouw picknick.

Hapjes voor de picknick

Neem lekker hapjes mee voor tijdens de picknick. Denk aan eenvoudige gerechten zoals sandwiches, salades, fruit, kaas en snacks. Vermijd producten die niet goed blijven buiten de koelkast. Heb je inspiratie nodig voor lekkere recepten voor tijdens het picknicken? Neem een kijkje bij de foodblog van Bonapetit!

Drankjes

Drankjes kunnen niet ontbreken tijdens een picknick. Je moet natuurlijk goed gehydrateerd blijven, dus zorg voor voldoende water. Kies daarnaast nog voor een lekkere limonade, vruchtensap of zelfs een fles wijn. Dit is geheel afhankelijk van je voorkeur.

Snijplank en mesje

Als je vers fruit of kaas hebt meegenomen en het ter plekke nog wil snijden, dan is het handig om een snijplank en mesje mee te nemen. 

Servetten en vochtige doekjes

Servetten zijn super handig om je handen schoon te maken als je van al het lekkerst bent aan het eten. Vochtige doekjes kunnen een oplossing bieden als je hebt gemorst en het snel wilt opruimen. Neem dit dus zeker mee.

Vuilniszakken

Na een picknick is het wel belangrijk om de gemaakte rotzooi op te ruimen. Neem een vuilniszak mee zodat je alles gemakkelijk daar in kunt gooien wat weg kan. Zo laat je de plek van je picknick schoon en netjes achter.

Spray & crème

Vaak als het zonnetje tevoorschijn komt, dan is het ook belangrijk om zonnebrandcrème mee te nemen. Zo voorkom je dat je er aan het einde van de dag rood uitziet. Ook zijn er dan meer insecten te vinden. Neem insectenwerende middelen mee zoals DEET of kaarsen tegen de muggen.

Vermaak

Neem een leuk boek, spel, kaarten of andere spulletjes mee om jullie te vermaken. Het is ook altijd leuk om een kleine muziekbox mee te nemen, en de muziek zachtjes op te zetten.

Het belangrijkste is om te genieten van de tijd buiten en het gezelschap van vrienden of familie. Hopelijk helpen deze tips je om goed voorbereid te gaan picknicken. Veel plezier met je picknick!


Geschreven door: Sanne