Nieuw in onze collectie: Røros Tweed

door | wo 20 nov 2019

Heb je de nieuwe collectie Røoros dekens al bekeken in onze shop? Deze dekens zijn geweldig! Het Noorse merk is nog niet zo bekend in Nederland, maar daar zal snel verandering in komen, want de kwaliteit is uitzonderlijk.
De dekens zijn gemaakt van 100% zuivere Noorse scheerwol en ze zijn wat dikker en zwaarder dan de gemiddelde wollen plaid.

De dekens zijn met veel aandacht voor detail ontworpen. Het gewaagde kleurgebruik en de geometrische dessins springen in het oog. Naar onze smaak volgen de ontwerpers niet zo zeer de mode, maar ontwerpen ze de dekens met een scherp oog voor modern en eigentijds design. Het frisse kleurgebruik maakt dat de dekens een echt éigen stijl hebben.

Neem bijvoorbeeld de deken Asmund Bold, waarin de kleuren groen, paars, roze en zwart op verrassende wijze worden gecombineerd. Zó gewaagd en zó gaaf!

Of de deken ‘Color Noise’ met de meteoor in het midden. Echt een ontwerp waarover is nagedacht. Want als de deken helemaal uitgespreid ligt zie je dit mooie patroon, maar als de deken achteloos licht gevouwen over de bank zie je nog dat dit een bijzonder ontwerp is.

De dekens van Røros zijn wat duurder dan de gemiddelde plaid, maar wij vinden deze prijs helemaal gerechtvaardigd, je krijgt veel waar voor je geld. Wij hopen dat jullie net zo enthousiast zijn over deze dekens als wij, en dat we binnenkort het assortiment van dit Noorse merk kunnen uitbreiden. Lees verder in onze blog, want er valt nog meer interessants te vertellen over dit duurzame merk!

En oja, ook niet onbelangrijk, de dekens zijn zo lekker groot. Met maar liefst 2 meter lang en 135 cm breed, is dit een ideale deken voor op de bank.

Bekijk al onze plaids van zuivere scheerwol.

Kun je een wollen deken wassen?

Wol is een uitstekend materiaal voor dekens en plaids. Het is heerlijk warm en zacht, en heeft uitstekende vuilafstotende eigenschappen. Hierdoor hoef je een wollen deken nauwelijks te reinigen. Wol kan zichzelf namelijk reinigen. Door de...

10 tips voor een gezellige picknick in 2024

Als het zonnetje weer schijnt en de temperatuur stijgt, dan willen we allemaal naar buiten. Hoe leuk is het dan om samen met je geliefde, vrienden of familie te gaan picknicken? Dat vinden wij een top idee, maar je moet natuurlijk wel goed...

5 redenen waarom een wollen deken een goede toevoeging is aan elk interieur!

Wollen dekens zijn de perfecte manier om comfort, warmte en stijl in je huis te brengen. Bij Dekentje.nl vind je een ruim assortiment aan wollen dekens. Hieronder vind je enkele redenen waarom je een wollen deken zou moeten overwegen om aan te...

Pillen en pluizen van wol: zo wordt jouw plaid weer als nieuw!

Je hebt het vast wel eens meegemaakt. Je hebt net een nieuwe, wollen plaid of deken gekocht en na slechts één keer wassen zit deze al van boven tot onder vol met kleine pluisjes. Hierdoor ziet die mooie plaid er ineens uit alsof je hem al een jaar...

Hoe duurzaam zijn de bekendste textielsoorten nu écht?

Steeds meer consumenten gaan bewuster om met het doen van aankopen. Dit betekent dat de mate waarin een product wel of niet duurzaam is ook steeds vaker een van de punten is waar een consument rekening mee houdt als hij of zij aankopen doet. Bij...

De ene wol is de andere niet

Wol is gemaakt van schapenvacht. Als je goed kijkt naar etiketten van wolproducten, dan zie je dat er verschillende wolsoorten zijn. Merinowol, zuivere scheerwol, pure wol of kasjmier. Wat is eigenlijk het verschil? We zetten het even voor je op een rijtje.

Retourneren, wat vinden wij daarvan?

In veel webwinkels kun je tegenwoordig gratis retourneren. Dat vinden we dat steeds normaler. Maar als je er goed over nadenkt, heeft het gratis retourneren toch ook wat haken en ogen.

Klantenservice

Neem contact met ons op via info@dekentje.nl.

Of bekijk onze contactpagina.

Fresk logo
McNutt logo
roros tweed logo
tweedmill logo
Logo - Fratihome
0